Gymmet har på senare tid blivit en populär plats att spendera sin tid på för att få sin dagliga workout eller tid för sig själv. Faktum är att gym nu är mer än ett ställe du bara tränar på. Relax- och spalokaler blir allt mer än vanligare syn på dessa ställen samt fler och fler gym söker tillstånd till att sälja alkohol och driva ett kafé eller restaurang på platsen. Tyvärr kan detta göra att gymkorten och medlemsskapen kostar mer pengar för att kunna sponsra utvecklingen av lokalen och dess faciliteter, vilket tyvärr går ut över de som inte har råd att lägga dryga tusenlappen varje månad för ett medlemsskap. Lösningen på detta finns dock inte långt bort. Med enkelhet kan du på loppmarknader eller sajter som tradera och blocket hitta gymutrustning eller köpa träningsmaskiner som är fullt funktionsdugliga till att hjälpa dig nå en bättre livsstil på hemmaplan.

Det enda du egentligen behöver är en skivstång med nog vikt för din träning, en kettlebell, pilatesboll samt ett par löparskor för att få en likvärdig workout som du hade fått på gymmet. De positiva aspekterna med detta är att kostnaden är billigare, du behöver inte slösa tid eller bensin på att ta dig till gymmet och den komfortabla känslan av att duscha i ditt eget hem. Träningsmaskiner såsom spinningcyklar eller crosstrainers finns att köpa för dryga tusenlappen på blocket, om du känner att löpning utomhus inte är något för dig. Den negativa sidan finns dock i riskerna med de fria vikterna. Jag tycker verkligen att man ska ha en bakgrund eller lektioner inom lyft och träning med fria vikter innan man gör detta själv, då skaderisken kan bli stor. Om man känner att man får en bättre träning från stationära maskiner så är gymmet ett bättre alternativ, då maskiner har en väldigt liten skaderisk eftersom det är väldigt svårt att använda dem på ett fel sätt.

Återigen, om du känner att gymkorten nu har blivit för dyra för dig och ett hemmagym skulle vara lösningen, kolla gärna igenom köp- och säljsajter samt loppmarknader för gymutrustning!

Maria


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt