Att må bra är en helhet!


skrivet den 29 jul av Admin, klockan:14:16

Man hör om dieter och hård träning som bästa knep att bli fit, smalare, starkare och så vidare. Själv börjar jag bli ganska trött på alla dieter och allt prat kring att antingen utsluta något från kosten, äta mer av något, träna just den träningen och hit och dit. Hur gjorde man förr, innan allt detta snack med dieter och träning kom upp? Handlar inte allt om en helhet, att äta bra och vällagad mat och röra på sig både i vardagen och som träning? 

Jag blir väldigt glad när begreppet Holistisk hälsa kom upp. Äntligen en "teori" med en lång historia bakom sig där välmående, mat och träning är en helhet, och inget uteslutande eller överdriven konsumtion och aktivitet!

Jag hittade en väldigt bra blogg som inriktat sig på detta. För att sammanfatta, med holistisk hälsa ska man se sin hälsa från ett helhetsperspektiv. Välmående och välbefinnande kommer inifrån, och om man känner ohälsa påverkar detta även kroppens fysiska kapacitet och styrka. Allt detta kan alltså leda till dålig hälsa både kroppsligt och psykiskt. För mig personligen ser jag holistisk hälsa så här; ren, god och bra mat för kroppen, träning man mår bra av och blir glad av och välmående i sitt pyske med ingen stress eller press med bl.a. mat och träning! Att gå på dieter och inte kunna äta det man vill, att ha en press att träna sådant som man kanske egentligen inte ser någon glädje eller styrka i och med osund mat känna sig tung i kroppen. Vem mår egentligen bra av det?

Att få en balans och glädje i mat, träning och mående borde väl alla eftersträva?!

Tur att fler och fler bloggare och talespersoner inom träning och PT har blivit mer inriktade på kosthållning, träning och hälsa som en helhet, än delar där en ständig press och stress efter perfekta kroppen och måendet finns. Tummen upp från mig för holistisk hälsa!! Smile 

 

Bilder lånade från http://www.optimalfysik.se/.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt